Groei ontstaat veelal door problemen die op je weg komen, ze leveren de stapstenen om verder te komen

Mensen leren veel op school maar helaas niet hoe om te gaan met zichzelf en gevoelens

In moeilijke periodes van ons leven beschermen we onszelf met mechanismes die in latere periodes juist weer moeilijkheden creeëren

Bestaan is een feit, leven is een kunst. Ons werkelijke pad in dit leven is van angst tot liefde te komen (F. Lenoir)

Psychologenpraktijk Leo Zeelenberg

Regressietherapie

Met deze therapie gaat men terug in het verleden om te verwerken wat (nog) niet verwerkt is (zonder dat u zich daar bewust van bent). Zonder gebruik te maken van hypnose is het mogelijk om gebeurtenissen te herbeleven, te verwerken en opnieuw te interpreteren. Er is wel sprake van trance waardoor het mogelijk is meer te herinneren dan in een gewoon bewustzijn. Door de juiste concentratie op het probleem ontstaat vanzelf trance en een opening naar de achterliggende onverwerkte gebeurtenissen. 
Het is een heftige therapie die bij veel mensen heel goede resultaten geeft. Indien mensen in staat zijn om goed in regressie te gaan dan worden er problemen opgelost die vaak met andere therapieën niet opgelost kunnen worden. Opvallend is dat het ook werkt waar andere therapieën geen resultaten boeken. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect op 'stemmenhoren' en het 'syndroom van Gilles de la Tourette' hebben dit aangetoond.