Groei ontstaat veelal door problemen die op je weg komen, ze leveren de stapstenen om verder te komen

Mensen leren veel op school maar helaas niet hoe om te gaan met zichzelf en gevoelens

In moeilijke periodes van ons leven beschermen we onszelf met mechanismes die in latere periodes juist weer moeilijkheden creeëren

Bestaan is een feit, leven is een kunst. Ons werkelijke pad in dit leven is van angst tot liefde te komen (F. Lenoir)

Psychologenpraktijk Leo Zeelenberg

Specialismen (specifieke kwaliteiten en vaardigheden)

 

Slaapstoornissen

Slaapproblemen zijn een bijverschijnsel van veel andere problemen die de situatie verergeren maar niet perse een onvermijdelijk fenomeen zijn. Door de jaren heen zijn slaapproblemen een specialisme geworden. Het oplossen van een slaapprobleem (zonder medicijnen) is iets wat een breed blikveld vereist en vaak een complexe puzzel is en puzzelen vind ik leuk. Dus werk ik graag met slaapproblemen en heb mijn kennis daarin vergroot. Slaapproblemen onderscheiden zich in in-slaapproblemen, door-slaapproblemen, uit-slaapproblemen (vroeg wakker worden) en nachtmerries. De specifiekere problemen als snurken, slaapwandelen, restless legs komen in aanmerking voor behandeling met medicatie en zijn niet mijn expertise. De aanpak van slaapstoornissen richt zich enerzijds op het vinden van de oorzaken en anderzijds op pragmatische ingrepen omdat de oorzaken niet altijd te veranderen zijn.

Angststoornissen

We hebben allemaal angsten en daar is niets mee mis zolang het leefbaar blijft. Vaak is angst de kern van een probleem maar sommige angsten hebben zulke vormen aangenomen dat daar direct op gewerkt dient te worden. Praten helpt dan ook vaak niet meer en er moet meer gebeuren. Met een veelheid van ingrepen uit verschillende therapieën benader ik dit om de juiste insteek te vinden voor die ene persoon en die ene angst.

Traumaverwerking

Bij traumaverwerking gaat het bijna altijd ook om een angststoornis veroorzaakt door een ingrijpende gebeurtenis. Toch is alleen de angst aanpakken vaak niet goed mogelijk zonder iets te doen met de traumatische gebeurtenis die ligt opgeslagen in het geheugen en iedere keer geactiveerd wordt. Met wat diepergaande technieken is het goed mogelijk om de lading die op de gebeurtenis zit te verminderen. Traumaverwerking was mijn specialisatie tijdens de studie en heeft altijd mijn belangstelling gehouden. Ik maak gebruik van alle bekende technieken en zaken die ik zelf ontwikkeld heb op dit terrein.